Alles is energie

Alles bestaat uit energie. Alles wat we kennen is opgebouwd uit moleculen en atomen. Bij vaste vormen zitten ze dicht bij elkaar, in vloeibare of gasvormen zijn ze verder verwijderd van elkaar. De meeste ruimte wordt gevuld met niets.

Er zijn ontelbaar veel vormen mogelijk, van sterren en planeten tot mens en dier. Het is allemaal energie. De zon stoot alleen al zo veel energie uit dat we er hier met alles er op en er aan van kunnen leven. Energie kan omgezet worden in een andere vorm van energie maar gaat op zich nooit verloren. Je zou dus kunnen zeggen dat de totaliteit van alle energie in het universum altijd hetzelfde is. 

De mens kan als enige soort ook denken. Gedachten bestaan ook uit energie. Gedachten zijn krachten wordt wel eens gezegd. Dat geldt in jezelf maar ook naar buiten toe. Het denken kan zaken beïnvloeden. Wees dus voorzichtig met gedachten, geloof ze niet altijd. Geladen gedachten kunnen je zelfs ziek maken. 

Emoties zijn gevoelens met belangen, ergens gelokaliseerd in het lichaam. Ze kunnen een tijdje onderdrukt worden maar het komt er een keer uit. Vaak gepaard gaande met een explosie van energie. Schreeuwen, schelden, huilen, lachen en dan lost het weer op. 

Hoe bewuster en gevoeliger je bent, hoe meer je ook subtielere energieën kunt waarnemen. In een ruimte waar net ruzie is geweest, kun je naderhand de spanning nog voelen hangen. Je kunt weersveranderingen al ruim van te voren voelen aankomen. Ik kan bijvoorbeeld ook soms pijn van andere mensen voelen, als of ik het zelf heb. Ook emoties, gemoedstoestanden of energieblokkades voel ik aan.

Met magnetiseren is het natuurlijk erg handig om heel gevoelig te zijn. Zo kun je mensen net even beter helpen af en toe. Ook werk je met energie. Deze universele energie brengt weer balans in het energieveld van de patiënt waardoor heling kan plaatsvinden. Deze energie is vaak voelbaar door de patiënt als zijnde warmte energie of tintelingen. Sommigen voelen en zien zelfs een energie door hun lichaam gaan als bijvoorbeeld een lichtgroene energie. Grappig want deze kleur komt overeen met wat velen zien als kleur van het hart chakra, als liefdesenergie dus.

 

De Kracht bleek de bron van alles, van de liefde, het leven, het licht en ook van de aandacht, van mij zelf.

 

Als kind noemde ik het de Kracht, als alles ineens vanzelf leek te gaan op het voetbalveld. Als een heldere energie die alles overneemt. Ik loste er vaak in op, er was dus geen identificatie meer, alleen nog het spel wat gespeeld werd, als vanzelf… Later bleek dit een voorbode te zijn voor mijn zoektocht naar dat ik, wie of wat ben ik dan werkelijk? De Kracht bleek de bron van alles, van de liefde, het leven, het licht en ook van de aandacht, van mij zelf. Maar ook van de energie waar ik mee werk nu ik magnetiseer. De Kracht is de potentiële energie die altijd aanwezig is, die alles doet en alles Is!