Magnetiseren en bijverschijnselen

Wat kun je verwachten na een behandeling?

Magnetiseren is een alternatieve geneeswijze die erop gericht is om het lichaam en de geest vanzelf te laten helen. Doordat de patiënt weer meer in balans komt, vindt er herstel plaats, de mens kan weer gezond worden. De energie die uit de handen van de magnetiseur komt, werkt als een balanszoekende kracht. Disbalans wordt opgezocht en wordt weer in natuurlijke balans gebracht. Tussendoor worden de handen afgeschud om overtollige spanningen kwijt te raken.

Meestal voelt de patiënt zich direct al enigszins opknappen, soms heeft het meer tijd nodig. Sommigen krijgen het wat koud of worden wat loom, een goed teken want dan is het lichaam aan het werk gegaan om op te knappen.
Het is echter ook mogelijk dat klachten tijdelijk verergeren of dat er iets op komt wat opgeruimd dient te worden. Denk hierbij aan onverwerkte emoties of conditioneringen die doorzien worden alleen al door meer bewustwording. Dit kan tijdelijk klachten geven. Als een soortgelijk proces op gang is gekomen dan is het handig om dit te bespreken met de magnetiseur. Daar het zo specifiek is per persoon is het haast onmogelijk om aan te geven wat te doen op zo’n moment. De ene heeft rust nodig, de ander kan beter aan de gang gaan. De een kan beter meer of juist wat minder gaan eten. In zijn algemeenheid is het goed om voldoende water te drinken na een behandeling, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Bij tijdelijke onrust of andere minder prettige bijverschijnselen, is het aan te raden om zo’n 5 minuten met blote voeten in het gras te lopen. Hierdoor worden spanningsenergieën beter afgevoerd.

Het is de bedoeling om het lichaam en de geest weer tot een geheel te maken, te helen. Ik werk altijd met onvoorwaardelijke liefdesenergie. Liefde kan zacht werken maar kan soms ook harder zijn. Daarom is het goed om contact te hebben zo’n drie dagen na een behandeling. Soms is een aanvulling van kruiden of oliën nodig, soms is advies en raad alleen voldoende. Het kan ook mogelijk zijn dat we een vervolgafspraak sneller of later laten plaatsvinden dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Bovenstaande geldt ook bij de sessies die wij geven waar gewerkt wordt met magnetiseren. Als mensen in ontspanning komen en er komt meer inzicht in hun eigen aard en essentie, ook dan is het verstandig om dit te bespreken. We hebben veel ervaring op gebied van spiritualiteit en kunnen je daarom goed van dienst zijn ook op dit vlak.